Sociedad

Xina modera la importació de carn de porc de Girona

Les exportacions del sector porcí gironí van caure un 6% el primer trimestre del 2018. Hi ha un descens important d'aquesta carn a països com França, Alemanya, el Regne Unit o la República Txeca però el que preocupa és que la Xina estigui començant a industrialitzar la seva producció. Els tres primers mesos de l'any, les exportacions al gegant asiàtic s'han alentit.

Imatge: ACN

Girona

Les exportacions de porcí a la Xina -on hi va anar a parar gairebé el 20% de la carn de porcí que es va exportar des de les comarques de Girona- han passat de créixer un 29% entre 2016 i 2017 (comparant el primer trimestre) a fer-ho només un 7% en l’últim trimestre del que se’n tenen dades.

Això s'ha compensat amb un creixement superior en altres països asiàtics com el Japó o Corea del Sud però el que preocupa és la tendència a mig i llarg termini.

Josep Collado, FECIC

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000161137/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

I és que Xina –el principal productor de porc- està començant a passar d'una estructura de granges “tradicional” a una de més industrial per fer front a la seva demanda interna i quan aquest procés agafi més força, la seva dependència de la carn de fora pot baixar, adverteix Josep Collado, secretari general de la patronal FECIC.

Els tres primers mesos de l'any -els últims computats- des de les comarques de Girona s'han exportat més 105.000 tones de carn de porc, 7.000 tones menys que dotze mesos enrera en aquest mateix període.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00