Sociedad

Les malalties arterials afecten cada cop a gent més jove

Els experts alerten que això és culpa del colesterol i l’obesitat que provoquen els mals hàbits alimentaris, que van a més. Les patologies a les artèries poden acabar provocant malalties cardiovasculars com infarts i embòlies que són, ara mateix, la primera causa de mort.

Girona

A les comarques de Girona, el 75% dels majors de 60 anys tenen una malaltia a les artèries que ve causada per colesterol, hipertensió o obesitat.

Cristina Soler, Hospital Santa Caterina

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000161138/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Cristina Soler, internista de l'Hospital Santa Caterina de Salt, explica que aquestes malalties estan començant a afectar a més persones d'entre 40 i 50 anys i que això és, en gran part, per mals hàbits.

Per combatre-ho, Soler explica que han començat a fer més prevenció des dels dispensaris per prevenir aquestes malalties i també per detectar abans els pacients que són genèticament més propensos a tenir malalties arterials. Alguns estudis preliminars apunten que només amb la dieta es poden controlar aquestes alteracions genètiques i prevenir el risc cardiovascular. Els resultats s'estan presentant en un congrés que es fa fins divendres a Girona on hi participen mig miler de professionals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00