Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad
TARRAGONA 2018

Martín: "l'informe de la sindicatura de Comptes no parla d'il·legalitats"

L'equip de govern treu ferro a l'informe de la Sindicatura de Comptes que investiga adjudicacions d'obres dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Explica que ha seguit algunes recomanacions del document, però n'ignora el detall.

Façana de l'Ajuntament. / ACN

Tarragona

El govern municipal de Tarragona justifica les pròrrogues de contractes i les adjudicacions d’obres relatives als Jocs Mediterranis assegurant que no s'han saltat la llei. Segons el regidor de contractació, José Luis Martín, “no hi ha cap irregularitat ni il·legalitat”.

La Sindicatura de Comptes ha emès un informe de fiscalització de la contractació administrativa de l'exercici 2016 a l'Ajuntament de Tarragona en què revisa processos relatius als Jocs. Es detallen contractes per un valor total que ronda els 25 M d’€. La lupa s’ha posat, entre d’altres casos, en la reforma del camp del Nàstic: el concurs va quedar desert i l’ajuntament va prorrogar el tràmit en comptes de convocar-ne un altre de nou.

El document fa suggeriments de millora, alguns dels quals el consistori ha decidit seguir; Ara bé, Martín ignora quantes de les recomanacions han canviat el modus operandi i no detalla cap xifra. També explica que no s’ha presentat cap al·legació.

Les reaccions posteriors

L’oposició reclama al govern de Ballesteros més transparència a l’entorn de Tarragona 2018. Ciutadans lamenta que no s’hagi convocat amb regularitat la comissió de seguiment.

Alguns grups com ara ICV, creuen que el fons de la qüestió és la maquinària administrativa de contractació de l’ajuntament i la manera com es duen a terme les adjudicacions.

D’altra banda, ERC i PDeCAT tenen previst deixar passar els Jocs i demanar moltes explicacions a posteriori, tant de les obres que s’han fet com de la futura gestió de les instal·lacions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00