Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad

Condemnat per assassinat un dels dos acusats de la pallissa mortal a les portes de la discoteca Caribbean

El jurat popular, en canvi, condemna l'altre acusat només per un delicte lleu de lesions i queda en llibertat. Estava a la presó des del 2016, després del crim.

Els dos acusats, durant el judici. / Imatge: ACN

Girona

El jurat popular no ha ratificat la versió de la fiscalia ni de l'acusació particular que han insistit durant tot el judici que aquest segon acusat va atrapar a la víctima quan fugia de la discoteca Caribbean de Girona després d'una primera discussió per un tema de drogues i insistien que té participació en els cops que li van causar la mort.

Per això, demanaven que se'l condemnés també per un delicte d'assassinat (a 21 anys de presó) però el jurat popular només hi ha vist un delicte lleu de lesions. Els membres del jurat reconeixen que l'acusat va agredir a la víctima quan fugia però conclouen que no ho va fer "amb intenció d'acabar amb la seva vida, ni era conscient que això podia passar".

El delicte lleu de lesions no comporta condemna de presó (la pena màxima -que han sol·licitat les acusacions- és una multa de 900 euros) per això, l'Audiència ja ha deixat en llibertat a aquest acusat, que estava a la presó des del març de 2016.

L'advocada de l'acusació particular ja ha anunciat que interposarà recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè entén que el veredicte del jurat té "contradiccions". La fiscalia estudiarà si també presenta recurs.

L'altre acusat, condemnat per assassinat

En canvi, el jurat popular sí que ha declarat culpable d'assassinat l'altre acusat, Taoukik El Yassini (per vuit vots a favor i un en contra). Després de la lectura del veredicte, el fiscal i l'acusació particular han mantingut la petició de 21 anys de presó i 7 anys més de llibertat vigilada.

El veredicte conclou que El Yassini va matar d'una pallissa a la víctima amb qui s'havia discutit hores abans dins la discoteca Caribbean per un deute de drogues. Recorden que la víctima li va fer un tall al llavi i El Yassini el va perseguir (el va atrapar l'altre acusat quan ja fugia) i quan el tenia acorralat contra un mur i a terra, li va propinar diverses puntades de peu al cap que li van causar la mort.

El jurat recull que la víctima estava "completament indefensa", donen credibilitat al relat de diversos testimonis que van presenciar la baralla, el relat dels porters de la discoteca i les imatges que van gravar les càmeres de seguretat.

Ara, l'Audiència de Girona ha de dictar la sentència en base al veredicte que ha emès el jurat popular.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00