Sociedad

La creació de cooperatives creix un 2 per cent al 2017

Segons la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya s'ha passat dels grans creixements dels anys anteriors a la consolidació i desenvolupament de les que ja estan en funcionament

La seu de la cooperativa d'iniciativa social ACTUA a Vilafranca del Penedès / Google Street Maps

Barcelona

Després de 10 anys d'un creixement molt important en cooperatives i generació d'ocupació. Ara es consoliden i es mouen en les millors xifres dels darrers anys. El repte és consolidar el model: ara ajuden a això, tant a començar com a consolidar.

Models: molt interès en coneixement: cooperatives d'arquitectura, enginyeria, noves tecnologies i periodisme. Activitats on, treballen en cooperació, ajuda.

Expectatives. El repte és prendre consciència que és col·lectiu. És molt difícil arrancar amb beneficis...cal un període d'adaptació i sempre es treballa amb uns models de viabilitat a tres anys vista.

Qui forma cooperatives: No són projectes d'autoocupació per part de persones que han estat expulsades del mercat laboral. Normalment ho fa gent que veu una oportunitat de negoci. És un perfil de professional molt preparat. Segurament en el passat sí va passar que la gent recorria al sistema de crear-se el seu lloc de treball.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00