Sociedad
SALUT SEXUAL

Les dones celebren la rectificació de Salut sobre la píndola de l'endemà

Les feministes qualifiquen d'èxit del col·lectiu la decisió del Govern

Una de les moltes marques de la píldora postcoital / Arxiu Agències

Andorra la Vella

Els col·lectius de dones celebren que el Govern rectifiqui i ja no sigui necessària la recepta mèdica per adquirir la píndola de l'endemà.

Les farmàcies van rebre ahir la circular del Ministeri de Salut per tal que puguin dispensar aquest fàrmac sense la prescripció del metge per poder garantir la seva eficàcia.

La presidenta d'Stop Violències, Vanesa Mendoza, ho qualifica d'èxit per part de les associacions feministes, ja que si no s'hagués fet aquesta pressió no s'hagués aconseguit el canvi. També creu que això suposa fer avançar les dones cap al segle XXI.

Des d'Acció Feminista, una de les seves membres, Antònia Escoda, ha constatat que cal una modificació de la llei del medicament que data del 1977. També creu que sense pressió no s'hagués aconseguit res i pensa que s'està donant prioritat a les lleis econòmiques vers les socials.

Más información

Les dues associacions han insistit en que cal donar més informació als joves sobre sexualitat i sobre les conseqüències que poden tenir les relacions sense protecció.

Preguntes del PS

De la seva banda, el PS ha formular diverses preguntes al Govern sobre salut sexual i reproductiva.

La consellera general, Rosa Gili, ha formulat una llarga llista de qüestions perquè l'executiu les respongui per escrit.

A banda de la interrupció de l'embaràs, també demana si es fan campanyes a les escoles, els protocols d'actuació i seguiment, especialment en casos de menors, els procediments d'atenció a les víctimes de violacions o si hi ha serveis específics per donar més informació sobre aquesta qüestió.

En el cas de l'avortament diu que després del referèndum irlandès, Andorra està cada vegada més sola en la llista dels països que ho prohibeixen. Sobre això, lamenta les respostes dels demòcrates dient que al Principat no hi ha problemes per la proximitat dels centres sanitaris de Tolosa o Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00