Sociedad

Institucions Penitenciàries investigarà el vídeo dels presos d’Estremera

La Consellera de Justícia, Ester Capella, havia reclamat al Ministeri d'Interior que esbrini com es van captar les imatges difoses pel diari Ara

Institucions Penitenciàries investigarà el vídeo dels presos d’Estremera

Imatges difoses pel diari 'Ara' de Joaquim Forn, Oriol Junqueras i Raül Romeva a la presó d'Estremera. / ACN

Barcelona

Institucions Penitenciàries ha obert una investigació per esclarir la gravació de les imatges del vicepresident destituït, Oriol Junqueras, i dels consellers destituïts Raül Romeva i Joaquim Forn a l'interior de la presó d'Estremera, difoses pel diari 'Ara'.

Segons han explicat fonts d'Institucions Penitenciàries, que depèn del Ministeri de l'Interior, la decisió es pren a instàncies pròpies i per esclarir els fets

La Consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ja havia ha reclamat aquest dijous al Ministeri d'Interior que investigués com s’havien obtingut aquestes imatges. En un apunt al seu perfil de Twitter la consellera demanava que un cop conclogui la investigació s'assumeixin les responsabilitats que es derivin per que hagi pogut realitzar-se aquesta filmació.

L'advocat de Junqueras i Romeva, Andreu Van den Eynde, ha lamentat en la mateixa xarxa social que als presos els treuen els pocs drets que conserven: la intimitat i la pròpia imatge: 'L'acarnissament és intolerable. Però la dignitat mai la hi podran prendre '.

Per la seva banda, l'advocat de l'expresident català Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha reclamat també que s'obri una investigació per la captació i difusió de les imatges.

El diari 'Ara' va publicar aquest dimecres a la seva web diversos vídeos, que sumen menys de dos minuts, amb imatges dels tres polítics en el seu dia a dia a Estremera, en els quals es veu a Junqueras impartint classe a altres presos al costat de Romeva , ja Forn escrivint les seves memòries.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00