Sociedad

El linx serà alliberat a Andalusia o Portugal

En Litio, el linx ibèric que va recórrer més de 1.000 quilòmetres des de Portugal fins a Catalunya, va ser capturat dimecres a Santa Coloma de Cervelló en perfecte estat de salut

El linx serà alliberat a Andalusia o Portugal

El moment de la captura del linx i el seu trasllat a una gàbia / Agents Rurals

Barcelona

En Litio va ser capturat dimecres al matí a un camp de cirerers de Santa Coloma de Cervelló, molt a prop de la Colònia Güell. Va entrar en una de les tres gàbies-trampa que li va col·locar dilluns l'equip del programa Life Iberlince i del cos d'Agents Rurals que es va desplegar a la zona per capturar-lo després del seu albirament la setmana passada. També hi van participar tècnics del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat de l’ajuntament d’aquest municipi del Baix Llobregat.

Segons ha explicat el responsable d'Iberlince, Miguel Angel Simon, aquest exemplar de linx ibèric està en perfecte estat de salut, pesa 14 quilos i en la primera revisió que se li ha fet només se li han trobat paparres i puces, res estrany. De fet, tot apunta a que podria portar setmanes o mesos per aquí. Se'l veia "a gust", ha dit el cap regional dels Agents Rurals a Barcelona, Jaume Bosch. Tenia camps agrícoles a prop, una zona forestal i sobretot, conills, la seva presa preferida. A més a més, ha afegit, hi ha testimonis de caçadors de la zona que asseguren haver vist "un gat gran" a la zona fa mesos.

El linx serà alliberat a Andalusia o Portugal

Ahir mateix, després d’una primera revisió al Centre de Fauna de Torreferrussa, en Litio va ser traslladat a un centre de recuperació d'espècies de Granada i aviat el tornaran a alliberar. Han d'acabar de decidir si el deixen anar a Portugal o a Doñana “amb l’objectiu de comunicar les poblacions de linx que hi ha en aquests dos indrets”. Barrejar-los és important a nivell genètic, diu Simón, “i el caràcter viatger d’en Litio el fa un bon candidat a ser l’ambaixador que obri aquest nou camí del projecte Life Iberlince”.

També serà molt important la informació que hagi guardat el collar amb GPS que porta aquest linx perquè a banda de saber quina ruta ha fet de Portugal a Catalunya, pot aportar dades noves sobre parts de la península on es podria continuar reintroduir aquesta espècie. En 16 anys el programa Iberlince ha aconseguit que al sud de la península s'hagi passat de 94 exemplars a 589.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00