Sociedad

Barcelona regula els enterraments gratuïts i bonificats

Fins ara no hi havia uns criteris clars per determinar quines persones tenien dret a aquest servei

Ada Colau en un acte d'homenatge a un cementiri / Norma Vidal ACN

Barcelona

El govern d'Ada Colau, el PdeCAT i les empreses Mémora i Àltima han arribat a un acord per regular els enterraments gratuïts o bonificats. Fins ara, no hi havia uns criteris establerts sobre les condicions que havien de complir els ciutadans per poder accedir a aquest servei.

El govern municipal ha aprovat un decret que marca criteris objectius per decidir qui se'n pot beneficiar. Quan entri en vigor, en les properes setmanes, les funeràries estaran obligades a informar de l'existència d'aquesta possibilitat i també a assumir els costos, que es calculen al voltant del milió d'euros anuals.

El regidor de Presidència, Eloi Badia, considera que amb aquesta regulació queda clar que els enterraments gratuïts o bonificats són un dret per a les persones amb poc recursos. I que no és una qüestió de beneficència.

La Renda de suficiència de Catalunya és l'indicador que tindran en compte els serveis socials a l'hora de determinar qui pot accedir a un enterrament gratuït o bonificat Segons l'Ajuntament cada any 300 famílies s'estalviaven total o parcialment els costos d'aquest servei i ara, diuen poden arribar a les 600. Els enterraments gratuïts ho inclouen tot menys la vetlla i la cerimònia. Els que tinguin una bonificació del 20 per cent sí que podran contractar aquests serveis suplementaris sempre que el cost no superi els 2.500 euros.

El PDeCAT celebra el decret, que compta amb el seu suport, perquè va en la línia d'abaratir els cost dels enterraments de manera "realista i rigorosa". Àltima i Mémora també s'han mostrat satisfets per l'acord amb l'Ajuntament i han recordat que els costos dels enterraments de famílies vulnerables ja els assumien les empreses.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00