Sociedad
TARRAGONA

Un 9% dels pisos turístics de la Part Alta són il·legals

L'ajuntament no creu que la xifra sigui alarmant tot i que empendrà mesures per tal de revertir la situació.

Part Alta de Tarragona. / Eva Hidalgo

Tarragona

A la Part Alta hi ha cinc habitatges d'ús turístic per cada cent habitants, i és la zona on hi ha més concentració de tota la ciutat, juntament amb els Barris de Llevant. D'aquests, una vintena – menys d’una desena part- operen al marge de la llei.

Les dades formen part de l’estudi “Diagnosi de l’habitatge d’ús turístic a Tarragona”. Segons un dels autors, Antonio Paolo Russo, “la situació no és preocupant ni alarmant, però caldrà fer-ne un seguiment per veure com evoluciona properament”.

Els responsables municipals neguen el fenòmen de la gentrificació i remarquen que la realitat tarragonina és diferent de la d’altres ciutats per nombrosos factors, com ara la quantitat d’immobles buits que hi ha sense ocupar. Per Paolo això fins i tot “pot ser una oportunitat” per rehabilitar-los. Insisteix que no tenen constancia que els veïns de tota la vida hagin de marxar perquè el valor pugui molt com a conseqüència.

Ara el consistori analitzarà juntament amb la Càtedra d'Habitatge de la URV i experts d'altres departaments possibles accions a emprendre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00