Sociedad

En llibertat els dos detinguts del nou registre a Economia

Agents de la Policia Nacional han registrat la seu de la Conselleria d'Economia, el CTTI i la productora Mediapro

Seu de la conselleria d'Economia a la Rambla de Catalunya de Barcelona / EUROPA PRESS EUROPA PRESS

Barcelona

Nous escorcolls de la Policia Nacional a la Conselleria d'Economia, el Centre de Telecomunicacions de la Generalitat (CTTI) i la productora Mediapro. Els agents han detingut Daniel Gimeno, cap del gabinet tècnic d'Oriol Junqueras, a qui han regirat l'ordinador durant hores; i Frederic Udina, director de l'Institut d'Estadística de Catalunya.

Ha estat un nou operatiu dirigit pel jutjat 13 de Barcelona contra la infraestructura tècnica de l'1 d'octubre i el cens suposadament irregular que va fer que tothom pogués votar on volgués. La investigació vol demostrar que els cinc milions de dades i noms es van obtenir, segons consideren, sense permisos.

El titular del jutjat d'instrucció manté imputats diversos ex-alts càrrecs del Govern pels preparatius de l'1-O, en una causa en la qual investiga, entre altres aspectes, si hi va haver malversació i com es van obtenir les bases de dades per al cens del referèndum il·legal.

A la seu de Mediapro hi han estat poca estona. No investigaven l'empresa, sinó que buscaven un servidor que la Generalitat hauria llogat per facilitar la votació i el recompte i que contindria dades del referèndum. El seu fundador, Jaume Roures, ja havia estat assenyalat en un informe de la Guàrdia Civil com un dels artífexs essencials per a la celebració de l'1 d'octubre, especialment en comunicació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00