Sociedad

El secret de la Casa Reial

La negativa de l’ajuntament de Girona a cedir l’auditori per l’acte de lliurament dels premis Princesa de Girona, la Fundació ha hagut de buscar un nou escenari per acollir la gala. Té reservat l’hotel del PGA Golf de Caldes de Malavella.

Felip VI a l'Auditori en una imatge d'arxiu. Aquesta foto no es tornarà a repetir el 2018. / Imatge: ACN

Girona

Quinze dies abans de la gala dels Premis Princesa de Girona, la Fundació que l'organitza diu que encara no té clar on es farà. Asseguren que tenen tres llocs diferents reservats a l'espera que la Casa Reial ho acabi de decidir aquest dijous. Entre ells, segons ha pogut saber Ràdio Girona, hi ha el golf de Caldes de Malavella.

La Fundació “ni nega ni desmenteix” que tant l'acte de lliurament dels premis -que es farà el 28 de juny- com la jornada "Rescatadors de talent" -l'endemà- es facin a l'Hotel Camiral, del PGA de Caldes de Malavella.

Fa setmanes que per aquests dos dies és impossible fer-hi una reserva. Fonts de la Fundació Princesa de Girona asseguren que fins aquest dijous la Casa Reial no donarà el sí definitiu a l'emplaçament i que tenen dos espais més reservats.

Afegeixen que els dos actes han estat dissenyats perquè s'adaptin a qualsevol de les ubicacions escollides i que aquest divendres ho faran públic juntament amb altres detalls. La gala dels Premis Princesa de Girona estarà presidida pels Reis d'Espanya, que ja s'han allotjat en altres ocasions en aquest hotel de Caldes.

Aquest any és la primera vegada des que es van començar a lliurar aquest premis -el 2010- que la Casa Reial es veu obligada a marxar de Girona ciutat. A finals de gener, i després d'haver declarat els reis persones non grates a l'octubre, l'Ajuntament de Girona va anunciar que al juny l'Auditori estaria inutilitzable degut a unes obres que, per cert, han començat aquesta setmana. Des de llavors, el lloc on es faria la gala ha estat un secret.

L'Ajuntament de Caldes de Malavella, a qui oficialment no li consta que hi vagin els reis, va aprovar una moció de rebuig a la monarquia després del discurs del Rei Felip post 1 d'octubre. Però com que es tracta d'un espai privat, no es pot negar a la presència dels reis al municipi.

Fonts municipals també han confirmat que la Casa Reial no té perquè informar un ajuntament de la presència dels reis a la seva població.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00