Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Sociedad

El nou govern socialista vol desmantellar les centrals nuclears

El territori està preocupat pel dia després i reclama un pla de reconversió per les zones d'Ascó i Vandellós un cop es posi punt i final a la vida útil dels reactors.

Ascó / ACN

Ascó

El Congrés de Diputats prepara ja el desmantellament totes les centrals nuclears de l'Estat. Des d'aquest mateix matí, la Comissió d'Energia insta el Govern de Pedro Sánchez a garantir un desmantellament d'acord a criteris internacionals.

La preocupació al territori se centra en el dia després, especialment a la Ribera d'Ebre, on els dos reactors d'Ascó són el principal centre de treball de la zona i l'element que més aporta a la generació de Producte Interior Brut. Tot i que el pla de desmantellament aprovat no parla en cap moment de terminis, el diputat tortosí del PDECAT, Ferran Bel, reivindica un pla de reconversió per a les comarques catalanes.

El PSOE ha aprofitat a la Comissió d'Energia d'aquest matí la situació de Garoña -que necessita d'un pla de desmantellament específic- per incloure també una menció a la resta de reactors de l'Estat. Però el pla de desmantellament no parla en cap moment d'alternatives per les comarques afectades, excepte per Garoña.

Fonts del PSC apunten a una proposta innovadora: aprofitar les instal.lacions industrials actuals d'Ascó i Vandellòs per generar o emmagatzemar energia provinent de fonts renovables. Això requeriria d'una política de gestió dels residus nuclears d'alta activitat que avui la comissió no ha solventat. De moment, cada central continuarà guardant el combustible gastat a casa seva.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00