Sociedad
CAS SANDRO ROSELL

Rosell a Lamela: “Li juro com a persona i com a catòlic que mai fugiria”

Al.legat de l'ex president blaugrana en la seva darrera declaració el passat 28 de maig davant la jutge de l'Audiencia Nacional que instrueix el cas Rosell.

GETTY IMAGES

Barcelona

“Senyoria, m´agradaria que triés deu persones del meu entorn i els preguntés si jo sóc capaç de deixar els meus pares, a la meva dona i a les meves filles aquí” diu Sandro Rosell quan la jutge li ofereix si vol dir alguna cosa més. “Ja sé que no ho farà ni ho pot fer però li juro com a persona , li juro com a catòlic que mai fugiria”

Aquest és el missatge que Rosell va voler traslladar a la jutge que el manté empresonat preventivament en el tram final de la seva declaració el passat dia 28 de Maig.

Rosell, a preguntes del seu advocat, també va asegurar, contrariament al que opina la Fiscalia, que té “zero” cèntims a Qatar, que no te comptes corrents a la Xina, que tampoc no en té a Andorra, ni als EUA, ni a Brasil.

Els investigadors sospiten que Rosell va blanquejar més diners

Aquesta última declaració de Rosell, diu la jutge, té a veure amb “l´aparició de fets nous”.

En concret amb el fet que Rosell va ingressar 26 milions de dólars i no els 12 milions reconeguts inicialment pel contracte de la seva empresa Ailanto amb Nike pel patrocini dels partits de futbol de la selecció brasilera.

La jutge pregunta en l´interrogatori si d´aquests 26 milions Rosell en va fer servir 5 per pagar un prèstec que li devia a Teixeira.

Rosell li admet que Teixeira li va deixar el 2009 uns 5 milions per atacar una operació immobiliària que finalment no es va dur a terme.

I que en efecte després, amb tota legalitat, i constancia documental, li va retornar els cinc milions uns anys després.

La jutge té dubtes sobre la lícita procedència d´aquests diners i li pregunta a Rosell si consta la documentació pertinent, també pel que fa a reintegraments i transferències derivades d´aquests cinc milions, i Rosell li respon que creu que ha d´estar en el banc andorrà que va rebre els diners.

Li pregunta la jutge perqué els va cobrar a través de la Fundació Regata i no a títol personal. Sandro li respon que en tractar-se d´inversions immobiliàries és el propi banc qui li deia que ho fés a través de l´esmentada fundació.

Lamela pregunta per Jeróme Valcke

En l´interrogatori hi surt qui va ser home fort de Blatter i secretari general de la FIFA, Jeróme Valcke, investigat per estar en el centre de la trama delictiva del FIFAGATE.

La jutge instructora li va preguntar a Rosell que “part dels diners van anar a parar a comptes de Jeróme Valcke”.

Sandro reconeix que a Valcke el coneixia a través del seu amic Teixeira, del president de la federació brasilera de futbol.

I que en efecte Valcke els va proposar de fer unes “inversions a Còrsega i aleshores” diu Rosell “no sé si al final li vaig enviar els diners i me´ls va tornar, o no li vaig enviar” perquè el projecte segons el seu testimoni no va tirar endavant finalment.

Tot regularitzat i declarat

Sandro Rosell en la seva declaració explica que es va acollir a “l´amnistia fiscal” de 2012 per repatriar els diners procedents de la liquidació d´Ailanto.

Igualment a preguntes del seu advocat assegura que ha tingut una trentena d´inspeccions tributàries des que va ser president del Barça, i que “abans no n´havia tingut cap”

Accions penals contra Romario

En aquesta darrera declaració, Rosell també desvetlla que ha decidit interposar accions penals contra Romario.

En el seu testimoni davant '´Audiència Nacional el senador Romario va acusar Rosell de quedar-se diners que havien d´haver anat al futbol brasiler.

La defensa de Rosell ha presentat documentació que exonera l´ex president del Barça: l´informe de la comissió parlamentària que va investigar la corrupció al voltant de la venda dels drets de la selecció, i de la pròpia Confederació Brasilera de Futbol negant que la gestió de Rosell els hagi perjudicat.

La Guardia Civil considera que la CBF encara està tutelada per Teixeira i d´aquí que faci informes exculpatoris.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00