Un home se suïcida a Cornellà quan anava a ser desnonat del seu pis
La víctima, d'uns 45 anys, s'ha llançat des de la desena planta d'un bloc del carrer de les Camèlies
Cornellà de Llobregat
Un home d'uns 45 anys ha mort aquest matí en llençar-se des de la desena planta d'un bloc del carrer de les Camèlies de Cornellà de Llobregat, a Barcelona, quan la comitiva judicial i els Mossos estaven a la porta del seu domicili amb una ordre de desnonament.
Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat que la comitiva judicial havia anat a primera hora del matí a l'edifici i que, davant la negativa dels propietaris d'abandonar el pis, han demanat ajuda a la policia catalana cap a quarts d'onze. Quan arribat els agents, han pujat fins al replà del pis i han trucat identificant-se a la porta.
En un primer moment, una veu des de l'interior ha dit que els anava a obrir, però tot seguit han escoltat els crits d'una dona, també a l'interior de l'habitatge, alertant que l'home havia saltat per la finestra. Quan aquesta ha obert la porta finalment, els policies han tret el cap per la finestra i han comprovat que l'home havia saltat i que estava estès al terra del carrer. Immediatament han avisat el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha certificat que era mort.
El Banc Popular, ara Santander, va presentar una demanda al novembre de l'any passat contra aquesta parella, ja que feia 7 mesos que no pagaven el lloguer. Ara el pis pertany a Blackstone, un fons d'inversió que gestiona tots els immobles que tenia el Popular. El 21 de març, l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat va fer un informe des dels serveis socials per alertar al jutjat sobre la vulnerabilitat d'aquesta família. El desnonament es va aturar i es va fixar una nova data per aquest dijous.
El consistori assegura que ahir va fer un nou informe d'urgència per aconseguir una nova pròrroga en l'execució del llançament, però no se sap perquè no ha servit de res. La regidora d'Acció Social, Montse Pérez, ha explicat en declaracions a SER Catalunya que els havien concedit un pis social i que estaven a l'espera de poder concedir-lo a aquesta parella; i afegeix que "tenien una elevada vulnerabilitat". Amb tot, Pérez també ha reconegut que no havien acudit a algunes cites amb serveis socials.
La Plataforma contra els desnonaments: "No són suïcidis, són assassinats"
La portaveu de la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) a Barcelona, Lucia Delgado, ha denunciat la mort aquest matí: "No són suïcidis, són assassinat perquè tenen a veure amb la no-acció en polítiques d'habitatge".
La representant ha explicat que la PAH de la localitat no tenia constància d'aquest desnonament, i ha alertat que són situacions que segueixen produint-se, amb uns deu al dia només a Barcelona, i "no hi ha solucions per a les famílies", motiu pel qual cal una solució.
D'altra banda, també ha demanat al Govern central a aixecar la suspensió de la part referent a l'habitatge de la Llei 24/2015, sobre emergència habitacular i pobresa energètica, de la qual només segueix vigent la de subministraments. Segons ha dit, això evitaria situacions com aquestes, en obligar els grans propietaris (bancs i fons d'inversió) a oferir alternatives.