Sociedad

Drons per prevenir incendis forestals

El Cos d’Agents Rurals incorpora drons per delimitar el perímetre dels incendis forestals i prevenir-los. La campanya comença amb “relativa tranquil·litat” i menys sequera que fa un any

Drons per prevenir incendis forestals

Drons per prevenir incendis forestals

Barcelona

El desplegament per terra i aire del Cos d’Agents Rurals per prevenir i fer front als incendis forestals aquest any incorpora quatre drons dotats amb càmeres de vídeo i càmeres tèrmiques. Els ha presentat aquest dijous la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que ha visitat la seu del Cos d’Agents Rurals i del Servei de Prevenció d’Incendis el dia abans que comenci la campanya d’estiu de prevenció d’incendis forestals.

Aquests nous dispositius completaran la feina que ja feia l'helicòpter dels Agents Rurals per delimitar el perímetre dels incendis, localitzar columnes de fum o detectar punts calents. Volaran a una alçada màxima d’uns 200 metres i els faran volar els propis Agents Rurals, que s’han format per portar-los.

La sequera és clarament inferior arreu del país

A un dia perquè comenci la campanya d’estiu de prevenció d’incendis forestals, els Agents Rurals parlen de “relativa tranquil·litat” perquè “la sequera és clarament inferior a la de l’any passat arreu del país”. Ara mateix, la zona amb més risc d'incendi és el litoral sud, entre el Tarragonès i el Montsià; les Terres de l’Ebre, l'Alt Empordà i el pla de Lleida. A la resta, el perill és inferior al de l’any passat, però els Agents Rurals demanen no abaixar la guàrdia fins el 15 de setembre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00