Sociedad
CENTRE PENITENCIARI

8 dels 41 interns a la presó de la Comella podran gaudir de les sales de vis-a-vis

Avui s'han inaugurat dues sales i la prova pilot es farà des del dia 20 fins el 31 de desembre

Visita de les autoritats i implantació de les instal·lacions de les comunicacions íntimes del Centre PenitenciarI / SFGA-CEsteve

8 dels 41 interns actualment al Centre Penitenciari de la Comella podran gaudir de les sales de vis-a-vis que s'han inaugurat aquest dijous.

Es tracta de dues habitacions ubicades en un dels apartaments del mòdul de menors i els presos hauran de portar com a mínim sis mesos ingressats per poder-se'n beneficiar.

El director, Francesc Tarroch, ha explicat que el proper dia 20 fins el 31 de desembre s'iniciarà la prova pilot. Les comunicacions íntimes tindran lloc una vegada al mes amb una hora de durada i s'haurà d'acreditar la parella de cada pres. Així mateix, s'analitzarà cada cas abans d'autoritzar el vis-a-vis.

De la seva banda, el ministre d'Interior, Xavier Espot, ha ressaltat que amb aquest pas es dóna compliment a les recomanacions que havien realitzat de manera reiterada des del Consell d'Europa i també de les institucions del país que vetllen pel compliment dels drets humans.

Les habitacions estan equipades amb un llit, bany privat i dos intercomunicadors. Els usuaris rebran roba neta precintada. Els dies en què tindran lloc aquest tipus de comunicacions seran els dimecres i dijous.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00