Sociedad

La Generalitat paga habitacions en albergs de Barcelona pels menors de la Ciutat de la Justícia

El govern català està allotjant als menors immigrants que arriben sols a Barcelona en habitacions dels albergs juvenils de la capital

És una resposta d'emergència, confirmen des del govern català, tot i que no estan trobant prou llits per poder allotjar-los a tots.

Un dels albergs on hi estan vivint Menors Estrangers No Acompanyats segons ha pogut confirmar Ser Catalunya / Elisenda Colell (Cadena SER)

Segons ha pogut saber SER Catalunya, els menors estrangers que saturen la Fiscalia de Menors estan convivint amb turistes de Barcelona en albergs juvenils (Youth Hostels). És la solució d'urgència que ha trobat la Generalitat perquè els joves no hagin de passar la nit a la sala d'espera. El problema és que no han trobat espai per tots, com a mínim per a la nit de dijous 14 de juny. Hi ha hagut almenys una desena que han tornat a fer nit a les dependències de la Ciutat de la Justícia. Ho ha dit el conseller El Homrani, que no ha volgut aclarir quants joves s'han trobat en aquesta situació.

Fa gairebé un any que la Generalitat, els ajuntaments de Barcelona i Hospitalet, el deganat de la Ciutat de la Justícia, els Mossos i la Fiscalia, treballen, juntament amb les entitats del tercer sector, per crear un centre pels menors que esperen les proves mèdiques i les diligències policials que han d'acabat determinant si són o no menors. Durant aquest temps, i segons la llei d'estrangeria, la Generalitat els ha d'atendre igualment. La intenció era crear un equipament a tocar de la ciutat de la justícia i per tenir-los atesos mentre esperen els resultats, i alhora evitar trasllats de nit i a primera hora del matí per tot el territori català. De moment, però, no s'ha trobat la ubicació. A més, l'aplicació de l'article 155 ha paralitzat qualsevol nou projecte, diuen fonts del govern.

"En comptes de portar-los de nit fins a llocs molt allunyats de Barcelona i tornar-los a portar al matí, preferim tenir-los en aquestes habitacions", afirment fonts de la Generalitat. Tan als albergs com a la fiscalia els joves estan acompanyats per educadors socials en tot moment. La situació es pot allargrar durant tot l'estiu, que és quan les arribades d'aquests joves començaran a ser més intenses. El problema, és que si no hi ha prou habitacions disponibles, els joves acaben dormint a la sala d'espera de la fiscalia. Va passar dimecres, i ha passat aquest dijous.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00