Sociedad

Empitjoren els hàbits de salut dels infants

El 36,3% dels nens i nenes d’entre 6 i 12 anys té excés de pes i menja més productes hipercalòrics que fa tres anys

La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la presentació de l'Enquesta de salut de Catalunya 2017. / Generalitat de Catalunya

Barcelona

El 36,3% dels nens i nenes d'entre 6 i 12 anys té sobrepès o obesitat. Són sis dècimes més que fa tres anys. En aquest temps, i segons l’Enquesta de Salut de Catalunya 2017, els seus hàbits també han empitjorat. Abans, quatre de cada 10 feien com a mínim una hora d'esport diària i ara només ho fan tres de cada 10; i a més a més, mengen pitjor. Un 32,3% consumeix freqüentment productes hipercalòrics –menjar ràpid, begudes ensucrades o brioixeria industrial– mentre que el 2010 només ho feia un 27,6%.

També ha anat a menys la pràctica d’esport. Ara tres de cada 10 infants fan, com a mínim, una hora d’exercici físic diària i el 2014 eren quatre de cada 10.

Entre els adults, el més cridaner de l'Enquesta de Salut de Catalunya 2017 és que les dones, tot i fumar i beure menys que els homes i seguir més que ells la dieta Mediterrània, tenen una pitjor percepció del seu estat de salut que ells.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00