Sociedad

Molts pisos tancats i moltes famílies necessitades

La Fundació SER.GI alerta que creix la dificultat per accedir a un habitatge i també per mantenir-lo. Fan una crida a particulars que tenen pisos perquè els lloguin a l'entitat.

Imatge: Ràdio Girona

Girona

La Fundació SER.GI vol que els cedeixin pisos per tirar endavant projectes com el de masoveria urbana, que consisteix en llogar un pis a un preu assequible a una família a canvi de que hi faci reformes i l'adeqüi per viure-hi.

"L'habitatge deixa d'estar tancat, no s'ocupa il·legalment i el propietari recupera el pis en unes condicions molt millors que quan el tenia tancat" explica el director de la Fundació SER.GI, Lluís Puigdemont.

Puigdemont fa una crida a propietaris de pisos buits perquè els lloguin a l'entitat per aquest i altres projectes, perquè ara mateix, reconeix, és difícil assumir les peticions d'habitatge de famílies necessitades:

Lluís Puigdemont, fundació SER.GI

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000161592/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La Fundació SER.GI té 253 pisos per a lloguer social entre Girona, Salt, Figueres, Lloret de Mar i Caldes de Malavella i l'any passat va atendre 1.516 famílies que o bé necessitaven un pis o demanaven ajuda per fer front als impagaments de les quotes o per tramitar els ajuts al pagament del lloguer.

Lluís Puigdemont alerta que la temporalitat de molts contractes de treball i els sous baixos no permeten a moltes famílies assumir les despeses i això fa, diu, que ara mateix per moltes persones sigui molt difícil mantenir l'habitatge o tenir-ne un de digne.

Des de la Fundació SER.GI recorden que l'habitatge és imprescindible per millorar el benestar i la situació emocional de les persones que passen, o han passat, per situacions complicades. A part de la crida que fan a petits propietaris, Puigdemont explica que segueixen treballant per aconseguir firmar lloguers socials amb les entitats bancàries que tenen pisos buits, "malgrat intentar-ho, encara hi ha molta reticència" diu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00