Sociedad
EDUCACIÓ

Martí creu que pocs docents s'acolliran a la pre jubilació

El cap de Govern reconeix que la llei del cos educatiu s'hauria d'haver fet fa anys

El Cap de Govern, Toni Martí, durant la celebració dels 40 anys d'Escaldes-Engordany, on va fer les declaracions ahir / C.G. ANA

Escaldes-Engordany

El cap de Govern, Toni Martí, ha justificat el fet que la nova llei del cos d'Educació permeti que la jubilació dels docents als 60 anys sigui voluntària i no obligatòria -com passa amb d'altres cossos especials-, perquè "no penso que hi hagi massa gent que s'aculli a això". No obstant, ha exposat que és una bona mesura perquè els mestres estan sotmesos a "pressió". Martí també ha reconegut que el debat sobre la creació de la llei del cos d'Educació s'hauria d'haver fet "fa anys". També ha explicat que dels 60 als 65 anys els docents que es jubilin cobraran de la mútua i del Govern i, a partir dels 65, de la CASS.

Martí, que ha participat a l'arrossada popular d'Escaldes-Engordany en motiu del 40è aniversari de la parròquia, ha recordat que quan a l'any 2000 es va aprovar la llei de la Funció Pública es deixava constància que els cossos especials havien de desenvolupar la seva pròpia llei i, per tant, en el cas dels docents "ha estat un debat actual però que hauríem d'haver portat des de fa anys".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00