Sociedad

Avenç en la cura del sarcoma infantil més freqüent

Després de 30 anys sense millores, investigadors europeus han conclòs que allargar mig any la quimioteràpia augmenta un 15% la supervivència d’aquests malalts de càncer

La cap d’oncologia pediàtrica de Vall d’Hebron, Soledad Gallego / Hospital Vall d'Hebron

Barcelona

Avenç important en el tractament del sarcoma més freqüent en nens i adolescents, el rabdomiosarcoma. Després de 30 anys sense millores en la lluita contra aquest tipus de tumor que afecta els teixits tous, un estudi europeu en el que ha participat l’Hospital Vall d’Hebron ha conclòs que allargant només sis mesos el tractament, s’incrementa un 15% la supervivència, passant d’un 70% a un 85%. Fins ara el tractament durava entre sis i nou mesos.

Aquesta troballa suposa “un canvi de paradigma terapèutic”, explica la cap d’oncologia pediàtrica de Vall d’Hebron, Soledad Gallego. “A partir d’ara, el rabdomiosarcoma es tractarà sempre amb sis mesos més de tractament, a Espanya, a tot Europa i als Estats Units –allà el tractament ja durava més que aquí–”.

Feia 30 anys que no s'aconseguia cap avenç en la supervivència d'aquest càncer que representa el 8% dels tumors malignes pediàtrics.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00