Sociedad

Busquen conductors professionals entre els joves

La patronal del transport Asetrans i la Cambra de Comerç de Girona pagaran els cursos per convertir en conductor de camió o d'autobus a joves d'entre 21 i 30 anys. El sector no troba prou professionals per cobrir les jubilacions i els pics de demanda que es donen, sobretot, a l'estiu i durant el Nadal.

El president de la Cambra de Comerç (esquerre) i el de l'Asetrans. / Imatge: ACN

Girona

Enrera ha quedat la incorporació massiva de conductors de l'est. Molts, amb l'experiència que han adquirit aquí han acabat muntant les seves empreses al seu país, diuen el president de l'Asetrans, Eduard Ayach, i tampoc és el perfil que volen.

Busquen gent jove i preparada per treballar en empreses on fer anar un autobús (a partir de 24 anys) o un camió (a partir de 21) ja no és només el que compta.

El volum de conductors de nova fornada que necessiten no està quantificat però les carències es fan evidents a l'estiu i durant el Nadal i molts cops queden per cobrir serveis de clients no habituals. També calculen que cada any es jubilen un 10% de conductors i s'han de reemplaçar.

L'objectiu és que abans que acabi l'any volen que estiguin a les portes de l'examen de conduir i de l’obtenció del Certificat d’Aptituds Professionals (CAP) a 75 joves (3 cursos de 2 mesos de durada de 25 alumnes) perquè, un cop examinats, puguin ser contractats gairebé de manera immediata.

Albert Carenys, Mobilitat

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000162631/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El curs teòric i pràctic per treure’s el carnet és de 215 hores i el del CAP de 140 i els aspirants només hauran de pagar les taxes d’examinar-se. La formació, que està valorada en entre 2.500 i 3.500 euros (en funció de les pràctiques), el paguen l’Asetrans i la Cambra de Comerç de Girona mitjançant fons europeus.

El projecte va acompanyat d'una ajuda de 4.950 euros per a les empreses de transport que vulguin garantir un contracte de 6 mesos a aquests conductors de nova fornada.

Albert Carenys, cap provincial de Transports, diu que no es tracta d’una formació més per fer currículum, és una porta oberta al món laboral perquè “les empreses estan esperant aquests professionals”.

La formació s'impartirà a la seu de l'Asetrans a Girona i les pràctiques es faran en dues autoescoles. També hi haurà possibilitat de fer aquesta formació al Baix Empordà.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00