Sociedad

Joan Reñé: “El tram de la N-240 entre Lleida i les Borges requereix duplicar els carrils independentment de l’alliberament del peatge de la AP-2"

Què li demanaria a Josep Borrell?

-“Que exerceixi de català”

RÀDIO LLEIDA

Lleida

Els items més destacats de l'entrevista:

ENTREVISTA| JOAN REÑÉ. President de la Diputació de Lleida

29:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000204110/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

.@joanrene: “vull tenir l’esperança d’entendre que aquest govern del PSOE canviarà les pautes i els tarannà d’allò que ens havia ensenyat fins ara el PP. I tens molta confiança?- s’autopregunta- No.

.@joanrene: “sentim veus del cal PSOE que no ens agraden gens i que estan al mateix nivell o pitjor del què podrien tenir PP o ciutadans, i això no és esperançador, però si que ho és entendre que hi poden d’haver altres veus molt més de consens, que entenguin que aquest conflicte només es resolt fent política i negociant”

.@joanrene. Què li demanaria a Josep Borrell? -“Que exerceixi de català”

.@joanrene. Presos Polítics “Parlar de què atansaran, i que és un gest... em fa mal! per què el que convindria és que estesin a casa seva al costat de les seves famílies, no a la presó prop de casa”

.@joanrene: “Traslladar els presos? Què menys que estiguin prop de casa, però aquesta no és la solució”

.@joanrene. Foment anuncia la fi dels peatges. “Benvingut l’alliberament de peatges, per què suposava un desequilibri.. i si ho diuen que ho facin! però no soluciona el problema de la N-240”

.@joanrene. “El tram de la N-240 entre Lleida i les Borges requereix duplicar els carrils independentment de l’alliberament del peatge de la AP-2, a diferència del tram entre Les Borges i Montblanc que va en paral·lel a l’autopista”

.@joanrene. Vies i camins locals. “el problema no és traspassar la titularitat, el problema es tenir els recursos suficients per fer el manteniment dels camins”

.@joanrene: “necessitem recursos per arribar al punt cero i després per fer el manteniment cada any”

.@joanrene: “tenim hora demanada, juntament amb tots els presidents comarcals i Aran, per veure de quina forma des del Departament Territori es poden fer accions per minimitzar els efectes que hi ha i donar garanties de seguretat en aquestes vies”

.@joanrene: “la Diputació en camins locals, des de fa 4 anys aporta als ajuntaments 3 milions anuals per fer front a aquestes despeses”

.@joanrene: “quan planifiquem la distribució de recursos a través d’un pla de reforç municipal pels anys 17 i 18 que estem executant de 20 milions d’euros que hem repartit per tots els ajuntaments.. també els dic als alcaldes que, sense voler entrar en la seva responsabilitat a l’hora de decidir on apliquen els seus recursos, que prioritzin allò que sí per ells és una acció en camins rurals, que ho facin també. D’aquests 20 milions d’euros, només el 10 per cent dels projectes presentats plantegen intervencions en camins”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00