Sociedad

Sánchez veu 'raonable' l’acostament dels presos independentistes quan acabi la instrucció

"Perquè estiguin a prop dels seus familiars i dels seus advocats", argumenta el president del Govern

JuanJo Martín EFE

Barcelona

En una entrevista a RTVE, la primera que concedeix a un mitjà de comunicació després de guanyar la moció de censura que el va portar a la Presidència del Govern, Sánchez ha indicat que en aquest moment serà quan Institucions Penitenciàries prengui la decisió sobre el trasllat dels presos independentistes. Segons ha argumentat, es tracta que estiguin a prop dels seus familiars, però també dels seus lletrats, perquè el dret a la defensa s'ha de poder 'exercir i materialitzar'.

Així les coses, ha deixat clar que en el moment en què es consideri substanciada la fase d'instrucció en què ara estan immersos, el Govern pot prendre la decisió de traslladar-los a presons catalanes.

Una situació que ha diferenciat de la dels presos etarres, després que algunes veus al País Basc hagin demanat també el seu acostament a presons d'Euskadi després que ETA hagi anunciat la seva dissolució. Segons el president del Govern, en el cas dels presos etarres es tracta de sentències fermes.

També ha confirmat que divendres assistirà, juntament amb el Rei, a la inauguració dels Jocs de la Mediterrània a Tarragona, on espera coincidir amb el president català, Quim Torra, a qui podria rebre al Palau de la Moncloa a principis de juliol. De fet, ha recordat que la setmana passada va parlar ja amb tots els presidents autonòmics, amb els qui vol reunir a la Moncloa en les pròximes setmanes, començant per les quatre comunitats 'històriques': País Basc, Catalunya, Galícia i Andalusia.

Sobre la seva reunió amb Torra, ha confiat que no sigui una mera trobada formal i de cortesia, sinó que serveixi també per activar alguns mecanismes que estaven inactius des de 2011, ara la comissió bilateral entre el Govern i la Generalitat catalana. 'Espero poder obrir entre tots una nova etapa a Catalunya', ha desitjat

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00