Sociedad

"Parlen d'acostar els presos per distreure del problema principal"

El Govern català expressa el seu malestar amb el Rei, i l'emplaça 'a reflexionar sobre la percepció que es té a Catalunya de la monarquia'

"Parlen d'acostar els presos per distreure del problema principal"

"Parlen d'acostar els presos per distreure del problema principal"

Barcelona

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha considerat avui que els pronunciaments des del Govern central en relació amb el possible acostament a Catalunya dels sobiranistes presos només busca "distreure del problema principal", que, segons el seu parer, és que estiguin empresonats.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Artadi s'ha referit així a les afirmacions d'ahir del president del Govern, Pedro Sánchez, que veu "raonable" que els dirigents catalans siguin acostats a presons de Catalunya quan acabi el període d'instrucció judicial.

Artadi ha advertit que no hi ha "res de proporcional" en el processament i empresonament dels polítics sobiranistes, que ha defensat que haurien d'estar en llibertat. En aquest sentit, ha subratllat que el Govern parla només d'acostar els presos per "distreure del problema principal", que és, al seu entendre, que encara estiguin entre reixes.

EL REI, TORRA I ELS JOCS DEL MEDITERRANI

"Parlen d'acostar els presos per distreure del problema principal"

Així, el Govern ha expressat aquest dimarts el seu malestar amb el Rei, l'ha emplaçat 'a reflexionar sobre la percepció que es té a Catalunya de la institució' i ha conclòs que en els pròxims dies se sabrà si Torra va a la inauguració de divendres .

Preguntada per si esperen gestos de Felip VI, Artadi ha respost que "a tothom li agradaria ', i que el Govern té la mà estesa sempre que hi hagi primer aquesta reflexió de la Corona sobre el paper que va exercir a l'octubre de 2017.

Artadi ha assegurat que hi va haver un temps en què tant l'actual Rei com el seu pare, Joan Carles I, van mostrar la seva determinació de 'respectar la voluntat del poble de Catalunya', i ha afegit que aquesta és la situació de normalitat amb la qual es sentiria còmoda la Generalitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00