Sociedad

La dona de l'acusat del crim de Susqueda defensa la innocència del seu marit

La parella de Jordi Magentí declara al jutjat que l'endemà del crim van anar junts al pantà i diu que no la va deixar sola en cap moment. Els investigadors aputen que el sospitós va desaparèixer durant dues hores per desfer-se del cotxe i altres objectes de la parella

La dona del suposat autor del crim de Susqueda (centre), la seva filla (esquerra) i l'advocada de Jordi Magentí (dreta) / ACN (Marina López)

Santa Coloma de Farners

La dona del suposat autor del doble crim de Susqueda, Jordi Magentí, ha viatjat expressament des de Colòmbia, on viu i d'on és orignària, per declarar davant del jutge de Santa Coloma de Farners que porta la investigació del cas. Ha admès que l'endemà del crim, el dia 25 d'agost, va anar al pantà amb Magentí, però ha explicat que en cap moment la va deixar sola, com a molt es va separar 20 o 30 metres però mai es van deixar de veure, ha declarat segons ha explicat a la sortida del jutjat l'advocat de la defensa. 

Amb aquesta afirmació contradiu les declaracions informals que el mateix Jordi Magentí va fer als Mossos d'Esquadra durant la investigació del cas (i quan encara no l'havien detingut). Els hauria explicat que va deixar a la dona, sola, durant una estona a la platjeta del pantà del davant de la zona de la Rierica on ell pescava i que és l'escena del crim, segons els investigadors. Creuen que Magentí va deixar a la dona sola per desfer-se del cotxe i altres objectes dels joves assassinats el dia anterior. 

La dona de Magentí també ha declarat que el dia 25 d'agost van veure al pantà un grup d'homes que li van fer por. El sumari del cas recull una conversa entre Magentí i la dona --quan ella ja era a Colòmbia-- on segons els investigadors s'interpreta que l'acusat la volia induir a explicar que havien vist al pantà un grup d'unes trenta persones que feien 'mala fila' per apuntar a altres possibles sospitosos.

A part de la dona del sospitós, també ha viatjat des de Colòmbia per declarar la seva filla, que també va viure amb el sospitós durant un temps a Anglès tot i que va marxar per desavinences amb el fill de Magentí. Segons l'acusació particular, les dues dones han donat coartada a l'acusat. "Sabien perfectament què havien de declarar, no han sortit del guió i quan les han apretat una mica han dit que no ho recordaven" ha lamentat l'advocada, Maria Monguilod.

Mai ha tingut por de Magentí

La parella del suposat autor del doble crim de Susqueda ha explicat que no ha tingut mai por de Magentí, tot i saber que havia matat la seva dona, i nega que l'hagi coaccionat.

Sobre perquè va marxar d'Anglès cap a Colòmbia vuit dies després dels assassinats, diu que trobava a faltar la seva filla, que feia temps que mirava bitllets d'avió i el va agafar quan era més barat.

El sumari del doble crim de Susqueda també recull una desena de missatges de mòbil (SMS) que el telèfon de la dona va enviar al 112 i a una amiga demanant ajuda. Durant la declaració, ella ho ha atribuït a un virus.

Segons la defensa de Magentí aquestes dues declaracions no tenen cap transcendència per aclarir el crim de Susqueda i lamenta que la resta de proves d'investigació vagin extremadament lentes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00