Sociedad

L’incendi a la seu dels Bombers de la Generalitat va ser accidental

Els Mossos han conclòs que va començar en el sistema de refrigeració i segons ha pogut saber SER Catalunya, el jutjat ha arxivat la investigació

CADENA SER

Barcelona

L'incendi que va destruir la segona planta de la seu central dels Bombers de la Generalitat a Bellaterra, al març, va ser un accident. Les flames van devorar completament tot l'espai que ocupaven els despatxos dels grups especialitzats: el GRAF i el GRAE, a més de la direcció d'auditories de serveis. Van desaparèixer ordinadors, mobiliari i tots els papers i arxius. Va ser la matinada del 8 de març. A la primera planta hi havia 3 persones treballant: els dos operadors i el cap de sala però cap d'ells se'n va assabentar. Va ser un equip de Bombers que venia d'apagar uns contenidors a Cerdanyola qui va veure les flames, quan ja ho estaven consumint tot molt ràpidament. Precisament la coincidència entre aquests incendis de contenidors i el foc a la seu havia aixecat la sospita que podia ser intencionat.

Más información

La Unitat d'Incendis de la Policia Científica dels Mossos ha conclòs que no hi ha indicis de criminalitat i el jutjat ha arxivat el cas. La investigació ha permès determinar que el foc va començar en el sistema de refrigeració, concretament l'aire condicionat, que aquells dies s'estava reparant. Aquesta ja era una de les sospites que ja tenien els mateixos Bombers, que mantenen obert encara el seu informe.

Se sospita que el foc va anar cremant silenciosament durant molts minuts, fins que l'escalfor va rebentar un vidre i l'entrada d'aire va propagar les flames ràpidament destruint tot el que va trobar.

La segona planta de la seu central dels Bombers no tenia alarma antiicendis i per tant no podia saltar cap avís. És un annex a l'edifici original, unes oficines que es van construir l'any 1998. La normativa d'aquell any no exigia la instal·lació d'aquests aparells. Des d'aleshores, segons fonts dels Bombers de la Generalitat, tampoc hi ha hagut cap canvi significatiu a les oficines, ni del sistema elèctric ni estructural, que hagi obligat a posar detectors. El cos insisteix que complia plenament la normativa.

La segona planta va quedar completament destruïda, la van enderrocar i actualment és una mena de terrat ple de pedres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00