Sociedad

16 anys de presó per l'autor de la pallissa mortal a la discotea Caribbean el 2016

També li imposen 5 anys de llibertat vigilada per quan hagi complert la condemna i està obligat a indemnitzar amb més de 370.000€ la família de la víctima mortal.

L'Audiència de Girona imposa al segon acusat una multa de 180€

Els dos acusats i els seus advocats, durant el judici a l'Audiència de Girona / Imatge: ACN

Girona

La sentència recull, en gran part, el veredicte del jurat popular que el va declarar culpable d'un assassinat per haver mort a cops a la víctima. Van considerar provat que l'autor material de la pallissa mortal el va acorralar contra un mur i quan estava estès a terra i sense poder fugir, li va donar cops la gran majoria al cap. La víctima va morir tres dies després a l'hospital Trueta de Girona.

La sentència el condemna a 16 anys de presó per un delicte d'assassinat (la pena màxima és de 25 anys) perquè té en compte que no va fer servir cap arma per acabar amb la vida de l'altre jove i afegeix que, abans de la pallissa mortal, la víctima ja havia fet un tall al llavi al condemnat. Per tant, el tribunal considera que aquesta ferida al llavi va poder incrementar la "ràbia" que el va portar a agredir a la víctima.

L'Audiència rebutja l'atenuant de reparació del dany que, segons el jurat popular, s'havia d'aplicar a l'autor de la pallissa mortal. Diu la sentència que haver consignat 10.000 euros no és suficient per gaudir d'una atenuant i d'una rebaixa de la condemna.

180 euros de multa pel segon acusat

Al segon acusat per la pallissa mortal a les immediacions de la discoteca Caribbean, el jurat popular ja el va declarar només culpable d'un delicte lleu de lesions (i no d'assassinat com demanaven les acusacions). La sentència li imposa una multa de 180 euros, la pena mínima que va sol·licitar el seu advocat Sergi Noguero.

El jurat va concloure que aquest segon acusat va atrapar a la víctima quan fugia de la discoteca, el va aturar fent-li la traveta i després el va agredir. Tot i això, van determinar que no el va atacar amb la intenció d'acabar amb la seva vida ni els cops que li va donar li van causar la mort.

La sentència no és ferma i es pot recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L'acusació particular, que defensa la família de la víctima, ja va avançar que interposaria recurs i el fiscal va anunciar que estudiaria si en presentava. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00