Sociedad

Quan el tumor es veu més bé

Els neurocirurgians del Trueta comencen a extirpar tumors cerebrals guiats per la llum fluorescent. Per fer-ho, els pacients prenen un àcid abans de l'operació que fa que, gràcies a un microscopi d'alta tecnologia, les cèl·lules malignes s'il·luminin i es puguin fer intervencions d'alta precisió.

Institut Català de la Salut Girona

Girona

Per fer-ho, els pacients prenen un àcid abans de l'operació que fa que, gràcies a un microscopi d'alta tecnologia, les cèl·lules malignes s'il·luminin i es puguin fer intervencions d'alta precisió.

L'aplicació d'aquesta tècnica és possible perquè l'Hospital ara té un nou miscroscopi que permet visualitzar millor les cèl·lules malignes que s'il·luminen un cop els pacients han ingerit la solució d'àcid. Això facilita als neurocirurgians tenir molta més precisió a l'hora d'extirpar tumors per preservar al màxim les àrees del cervell més funcionals com la del llenguatge o el moviment.

Jordi Rimbau cap de Neurologia de l'Hospital Josep Trueta de Girona, creu que aquesta tècnica els ajudarà a ser més precisos en àrees del cervell molt delicades

Al Trueta s'operen cada any una seixantena de gliomes malignes, que són els tumors cerebrals més agressius, una vintena dels quals podran ser intervinguts amb aquest procediment.

Per poder dur a terme aquesta tècnica també s'ha creat un circuit fosc sense llum per traslladar els pacients al quirófan. Això es fa perquè quan han ingerit el líquid, la seva sensibilitat a la llum és molt alta i els podria provocar ferides a la pell.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00