Sociedad

El 3’5% dels gironins depèn dels centres de distribució d’aliments

Els 10 centres de distribució d’aliments que hi ha a les comarques de Girona atenen prop de 27.000 persones. Durant el 2017 ha crescut el nombre de famílies que hi acudeixen per primera vegada.

Un treballador del CDA de Girona omplint les lleixes / ACN/arxiu

Girona

Les dades de la memòria dels centres de distribució d’aliments de les comarques de Girona revelen que al llarg de l’any passat van atendre 8.658 famílies. Això es tradueix en 26.914 persones beneficiàries i 116.345 cistelles distribuïdes. Tot i que el nombre de famílies i persones ateses ha crescut lleugerament, de la memòria destaca que el 22% de les famílies hi ha acudit per primera vegada.

Els responsables dels CDA també destaquen que no es tracta de famílies sense ingressos sinó de persones que treballen però no arriben a cobrir totes les seves necessitats. Gairebé tots arriben al centre derivats pels serveis socials dels seus municipis.

Les famílies van a buscar la seva cistella de la compra cada 15 dies i, enlloc d epagar amb diners, canvien “punts” per aliments bàsics. Cada cistella es fa atenent a les necessitats de les persones que viuen en aquella família. El 59’2% de les persones ateses tenen entre 17 i 65 anys, i hi ha un 3’3% de majors de 65.

Pel que fa a l’origen dels usuaris, el 39% són de nacionalitat espanyola. En segon lloc hi ha els marroquins (29%) i ja molt per darrera hondurenys i gambians.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00