Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad
RENOVACIÓ DEL CONSELL D'ADMINISTRACIÓ

Neras, Tomàs, Risco i Zamora guanyen les eleccions a la CASS

Més de 3.500 persones han votat a les eleccions del consell d'administració de la parapública, un 5,2% de l'electorat

Arxiu RTVA

Andorra la Vella

Montserrat Neras, Pilar Tomàs, Jacint Risco i Francesc Zamora guanyen les eleccions a la CASS.

Més de 3.500 persones han votat a les eleccions del consell d'administració de la parapública, el que suposa un 5,2% de l'electorat.

Les candidatures de Neras i de Tomàs han estat escollides com a representants dels assalariats. Defensen la instauració immediata de la figura del tercer pagador i que l'edat de jubilació no s'allargui més enllà dels 65 anys, entre altres.

Les pensions és una de les principals preocupacions per al nou representant dels pensionistes. Jacint Risco vol treballar perquè la dignificació de les pensions vagin a l'alça. També estan pendents de la nova cartera de serveis per tal d'evitar que es redueixin les prestacions que cobreix la CASS.

Per part dels empresaris i autònoms el vencedor ha estat Francesc Zamora, que compartia candidatura amb el president de la CEA, Xavier Altimir. Entre els reptes que té de cara als propers quatre anys hi ha treballar per fer sostenible la branca general i de jubilació. En aquest sentit, insisteix en què l'augment de les cotitzacions no ha de ser la solució als dèficits.

Tots quatre han coincidit en ressaltar que, malgrat s'hagi superat la participació respecte el 2014, el percentatge és molt baix i creuen que s'ha de seguir treballant per poder-lo augmentar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00