Sociedad

Tarragona connecta el centre històric amb el passeig marítim

Ja es pot caminar per la passera instal·lada per sobre de les vies del tren, que comença a la Baixada del Toro i s'acaba a la platja del Miracle.

Passera marítima. / Eva Hidalgo

Tarragona

La ciutat ja compta amb una nova façana marítima que anul·la el cinturó de ferro que la dividia en dos. Els vianants ja poden anar a peu en menys de deu minuts des de la Rambla fins a la platja gràcies a la nova passarel·la que s'ha construït. El recorregut és de menys de mig quilòmetre i supera l'alçada de 700 metres del Balcó del Mediterrani.

Les obres les ha finançat íntegrament el Port de Tarragona i han costat prop de 2M d’€. La inauguració s’ha fet aquest dijous al migdia amb la presencia del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera.

Aquesta és una reivindicació històrica de la ciutat, que deixarà d’estar d’esquena al mar. Segons l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, “és un somni fet realitat, una fita que es perseguia des de meitats del segle XX.

La segona part del rentat de cara de la façana marítima és la remodelació del passeig, on es canviarà el paviment i l'enllumenat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00