Sociedad
HABITATGE

Ni sindicats ni l'Agia creuen que la llei òmnibus solucioni el problema del lloguer

Als agents immobiliaris no els agraden els impostos sobre els pisos buits, no obstant creuen que no tindrà gaire impacte

Arxiu

Andorra la Vella

Els sindicats i l'AGIA coincideixen que la Llei òmnibus no servirà per pal·liar la manca d'oferta d'habitatge de lloguer.

Els dos actors han valorat aquest dijous el projecte de llei que va presentar ahir el Govern i que d'entre altres qüestions destaca que els pisos que portin 2 anys buits hauran de pagar un impost de 5,05 euros el metre quadrat.

El president de l'Associació de Gestors Immobiliaris, Jordi Galobardas, ha volgut deixar clar que no els agraden les llei amb impostos. En aquest sentit, creu que el fet de gravar els pisos buits no serà una mesura que tingui un gran impacte.

El que sí que creu que pot tenir un impacte a mig termini són les mesures per facilitar la construcció d'habitatges de lloguer. Això fa referència a fraccionar o ajornar l'import de la cessió econòmica més enllà d'un any posterior a la data de l'acabament de les obres.

De la seva banda, el secretari general de la Unió Sindical d'Andorra, Gabriel Ubach, ha titllat aquesta llei com un gest de cara a la galeria. Aposta per gravar els pisos que passin dels 7 euros el metre quadrat per tal d'evitar l'especulació que diu està havent amb el mercat de lloguer.

Per protestar contra l'augment del preu de l'habitatge de lloguer, els sindicats i Podem Andorra han organitzat dimarts vinent una acampada a la plaça del poble d'Andorra la Vella.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00