La Ventana Comunitat ValencianaLa Ventana Comunitat Valenciana
Ocio y cultura
LA MIRADA

Pedro Sánchez li crea un problema a Ximo Puig

La Mirada con Salvador Enguix

La Mirada con Salvador Enguix

01:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000332768/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

L'anunci de Pedro Sánchez d'abandonar la reforma del finançament autonòmic en aquesta legislatura ha suposat un dur colp a l'estratègia principal del discurs Ximo Puig. Perquè no hem d'oblidar que la urgència del canvi de model ha sigut i és el principal objectiu de la Generalitat Valenciana.

La notícia ha generat un profund malestar en la direcció del socialisme valencià, que observa com a pocs mesos de les eleccions autonòmiques i locals que Pedro Sánchez li ha generat un greu problema. Bé al contrari, Compromís ha trobat un filó amb el qual subratllar la seua acció política contra el PSOE i, en paral·lel, el PP té ara nova munició per a fer oposició a Ximo Puig.

Costa entendre que Pedro Sánchez no haja actuat d'una altra manera, deixant oberta la possibilitat d'obrir un debat durant aquesta legislatura i preparar una proposta que podria concretar-se a partir del 2020.

Amb el que dóna la sensació de que el nou president del Govern sembla pensar més en la seua tranquil·litat, evitant obrir temes conflictius, que en autonomies que com la valenciana necessiten respostes immediates a la seua greu situació financera. Amb el que alguns dirigents del PSPV no dubten a comentar allò que contra Mariano Rajoy es vivia millor.

Salvador Enguix

Salvador Enguix

Periodista, Delegado de La Vanguardia en la Comunitat Valenciana y colaborador en A vivir Comunitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00