Sociedad

Comença l’estiu amb 23 vehicles de bombers avariats

A l'inici de la campanya forestal, aquestes unitats estan aparcades al garatge sense que es puguin fer servir perquè estan espatllades, i l'empresa que els ha d'arreglar no ho vol fer fins que cobri per les reparacions. S'han acabat els diners que la Generalitat va comprometre durant el primer semestre d'enguany

Ràdio Lleida CADENA SER

Barcelona

La Generalitat paga a l'empresa Iturri pel manteniment i reparació dels vehicles de Bombers que s'espatllen o han de passar la inspecció tècnica. Són contractes d'uns 2 milions d'euros anuals que es reparteixen en els dos semestres. El que ha passat és que, al maig, ja s'havia acabat la bossa de diners dels primers sis mesos i la companyia ha decidit deixar d'arreglar vehicles fins que cobrin.

Fonts dels Bombers ha confirmat a SER Catalunya, que són 23 vehicles els que estan aparcats al taller sense poder fer servir. Amb tot afegeixen que ja estan en procés de reparació. El nou contracte però no entra en vigor fins l'1 de juliol. Són 13 camions d'aigua, 9 vehicles de comandaments lleugers i un furgó de salvament. Recorden que a finals de l'any passat eren 100 els vehicles pendents de reparar, pel mateix motiu. La bossa de diners de l'últim semestre no va arribar per cobrir-ho tot.

Les mateixes fonts expliquen que la mitjana d'edat dels vehicles de Bombers de la Generalitat és de 12 anys i que el 30% són de rènting. Renova els camions cada 12 anys i els vehicles lleugers cada 6.

L'empresa Iturri té un contracte de manteniment i reparació de vehicles que són propietat de la direcció general de Prevenció i Extinció d'incendis i també els vehicles de rènting sempre que les avaries siguin per un mal ús dels Bombers.

A més, hi ha camions que no tenen cinturó de seguretat als 4 seients del darrera dels camions i els Bombers només poden anar a la part davantera. Hi ha una vintena de vehicles que tenen aquest problema.

L'any 2016, l'aleshores Conseller d'Interior, Jordi Jané  ja va assumir que el cos de Bombers estava al límit en quant a material i nombre d'efectius. Hi ha un pla estratègic que l'actual direcció general de Prevenció i Extinció vol tirar endavant amb urgència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00