Sociedad

Torra no rep el Rei però després li dóna un llibre de fotos de l'1 d'octubre

El monarca ha estat rebut pel president del Govern, Pedro Sánchez, qui havia arribat poc abans

Torra no rep el Rei però després li dóna un llibre de fotos de l'1 d'octubre

Els moments previs a la inauguració dels Jocs del Mediterrani, amb el rei, Pedro Sánchez i Quim Torra, centre de totes les càmeres / ATLAS

Tarragona

El president de la Generalitat, Quim Torra, no ha rebut el Rei en arribar al Nou Estadi de Tarragona per presidir la cerimònia inaugural dels XVIII Jocs Mediterranis, però poc després sí que l'ha saludat i li ha lliurat un llibre de fotos sobre la jornada de l'1 d'octubre.

El Rei ha arribat a l'estadi poc abans de les 21.00 hores i ha estat rebut pel president del Govern, Pedro Sánchez, qui havia arribat poc abans.

Ha estat després d'aquesta salutació inicial quan, segons han informat a Efe fonts presents en aquest acte, Torra s'ha acostat a Felip VI i li ha lliurat el llibre del fotoperiodista Jordi Borràs "Dies que duraran anys", en què es recull el que els independentistes interpreten com repressió policial en la jornada del referèndum de l'1 d'octubre.

JORDI BEDMAR / CATALONIAN REGION

També, segons fonts de la Generalitat, li ha lliurat els informes del Síndic de Greuges sobre l'esdevingut en aquella jornada.

A continuació, el Rei ha accedit a la llotja de l'estadi seguit de prop per Sánchez i a una certa distància per Torra.

Felip VI s'ha situat dret en el seient central de la llotja, i mentre que a la seva esquerra s'han col·locat les autoritats polítiques, a la seva dreta ho han fet representants d'institucions esportives.

Així, Sánchez s'ha ubicat a la seva esquerra, per la qual cosa el president del Govern és l'única persona que separava el Rei del president de la Generalitat.

Dret han escoltat tots ells l'himne nacional, que ha estat rebut amb aplaudiments majoritaris davant dels xiulets que també s'han escoltat.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00