Sociedad

Incendi a una nau del grup Balfegó a l'Ametlla de Mar

El foc no ha causat ferits i ha cremat el 80% d'un nau de 4.500 m2 dedicada al processament de la tonyina pescada

Detall d'una fumera espessa que surt d'una nau del grup Balfegó incendiada el 22 de juny del 2018. Pla general. (Horitzontal) / Anna Ferràs ACN

Tortosa

El foc va començar al voltant de les sis de la tarda d'ahir divendres i, ràpidament,  es  va propagar per la major part de les instal.lacions de 4.500m2, ubicades a la plaça Polígon Industrial de l'Ametlla de Mar, molt a prop de la N-340. L'incendi va provocar una gran columna de fum, visible a molta distància.

No hi ha hagut ferits ja que tots els treballadors van poder sortir a temps. De forma preventiva, també van ser  desallotjats cinc treballadors d'una empresa propera.

En les tasques de control del foc han estat treballant 25 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, 11 vehicles d'aigua, 2 autoescales i 10 vehicles de suport. El cap de la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre, Eduard Martínez, ha explicat que l'incendi " ha cremat amb molta virulència".  També ha afegit que "l'estratègia ha consistit a defensar els sectors especilament vulnerables com els dipòsits a pressió, la zona d'oficines i el sector de la façana sud on hi havia contenidors".

El director general del grup Balfegó, Juan Serrano, ha agraït la tasca dels bombers i ha garantit als treballadors" la continuïtat de l'activitat"  així com el servei als proveïdors i compradors. També ha anunciat que "es constituirà un gabinet de crisi i buscarem unes instal·lacions alternatives per poder seguir treballant el més aviat possible". Segons Serrano, s'han pogut salvar del foc una part de les oficines i dels ordinadors. 

La nau que s'ha cremat es dedicava al processament de la tonyina pescada. Ahir a la nit, el foc ja havia calcinat el 80% de les instal.lacions.



 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00