Sociedad

L'AMB aprova avui el reglament que limita les llicències VTC a Barcelona

La regulació només permetrà que 400 vehicles dels que utilitzen Uber o Cabify tinguin autorització per donar servei a l'àrea metropolitana

EFE

Barcelona

El ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona té previst aprovar demà el reglament que limita el nombre de vehicles amb llicència VTC que poden operar a l'àrea metropolitana de Barcelona. És una regulació que pretén posar fre a empreses com Uber o Cabify que li fan la competència al taxi.

La nova normativa preveu atorgar unes 400 autoritzacions a vehicles que tenen llicència VTC. Aquest número significarà que per cada 30 taxis hi haurà un cotxe d'aquest tipus i això és menys de la meitat dels que hi ha ara. El president de l'Agrupació Taxi Companys, Luis Lopez, explica que els vehicles que no tinguin aquesta autorització no podran fer trajectes que comencin i acabin a l'àrea metropolitana. "Poden agafar un viatger a Sitges i portar-lo a Barcelona, però no podran anar de l'Hotel Arts, per exemple, fins a l'aeroport del Prat".

El responsable a Europa de Cabify, Mariano Silveyra, assegura que aquesta normativa els obligaria a desaparèixer perquè no podran atendre la demanda que tenen a Barcelona en un temps raonable. Per això, demana al ministeri que impugni el reglament. Argumenta que els Ajuntaments no tenen competències per regular aquest aspecte.

Els taxistes estan gairebé segurs que el reglament acabarà als tribunals, però confien que la justícia els doni la raó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00