Sociedad
Generalitat Valenciana

El Bus de la Llengua arribarà en juliol a la provincia

L'objectiu es apropar el valencià als veins i veines d’una manera entretinguda

El Bus de la Llengua

El Bus de la Llengua

02:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1529920573_383724/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Castellón

Segur que els oïents han escoltat les falques publicitàries de la Generalitat que tenen com a eslògan “Sempre teua. La teua llengua”. És una campanya que busca la promoció del valencià a la Comunitat. Que vol protegir, recuperar, garantir l’ús del valencia i també incrementar el nombre d’usuaris.

I en eixa campanya han decidit fer carretera i manta, i organitzar ‘el bus de la llengua’. Un vehicle que ja està en marxa, ja recorre la Comunitat per apropar el valencià als veins i veines d’una manera entretinguda, interessant. I ho fa amb tallers que van dirigits a diferents edats. A estudiants, al públic en general. Per exemple, un taller que consisteix en un concurs en què els participants demostren que són molt sabuts en temes que tenen a veure amb el nostre territori. Qüestions vinculades a la geografia, literatura, cultura, gastronomia o llengua. Hi ha moltes coses que no coneixem. El bus ja està en marxa, haurem d’esperar a juliol perquè arribe a la província. Passarà per Morella, Vinaròs, Benicarló, Peníscola i ja al gener per més localitats com Castelló de la Plana, Vila-real o Moncofa.

'Sempre teua. La teua llengua'

Per a dissenyar 'Sempre teua. La teua llengua' s'han tingut en compte les conclusions que es deriven de l'última enquesta sobre ús del valencià feta per la Generalitat l'any 2015, en la qual s'explicitava que el 85 % de la població valenciana diu que el valencià s'hauria d'usar igual o més que en l'actualitat. Així mateix, es concloïa que l'ús del valencià en les relacions de treball continua sent escàs, així com en les grans superfícies comercials i en les grans poblacions valencianes.

'Sempre teua. La teua llengua' disposa d'un web propi, on es pot descarregar tot el material i es pot veure l'espot. En aquest espai s'anirà informant de les noves activitats que es generaran entorn de la promoció de la nostra llengua. A més, també té un compte de twitter <@sempreteua>.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00