Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad
MOBILITAT

La gent amb menys recursos fa servir més el transport públic segon els CRES

Les dades fetes públiques dins l'Observatori del primer semestre del 2018 posen de relleu que el 19,2% dels enquestats utilitzen el transport públic com a mitjà de desplaçament habitual

Arxiu ANA

Andorra la Vella

El transport públic a Andorra està relacionat amb la divisió social segons el CRES.

Les dades fetes públiques dins l'Observatori del primer semestre del 2018 posen de relleu que el 19,2% dels enquestats utilitzen el transport públic com a mitjà de desplaçament habitual, mentre que un 9,4% diu que el combina amb el vehicle privat.

Si comparem aquestes dades amb les del 2008, darrera vegada que es va fer aquesta pregunta, un 17,3% agafava el transport públic, mentre que un 4,4% utilitzava els dos mitjans regularment. El director del Centre de Recerca Sociològica, Joan Micó, assenyala que aquest tema està relacionat en funció dels ingressos de cada persona, ja que els qui cobren menys són els que agafen més l'autobús.

Sobre els motius pels quals els enquestats no utilitzen el transport públic hi ha la comoditat amb més de la meitat de respostes. Prop del 20% diu que amb el vehicle particular guanyen temps, mentre que més d'un 16% diu que el trajecte no arriba a la seva destinació i es queixa del preu del bitllet.

Davant d'això, gairebé un 40% creu que si es baixessin els preus, seria una bona mesura per fomentar-ne l'ús, així com augmentar les freqüències i ampliar els horaris.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00