Sociedad
HABITATGE

El preu de l’habitatge i del sòl van pujar un 9,6% el 2017

El Departament d’Estadística ha fet públiques avui per primera vegada les dades de transaccions immobiliàries

A la capital és on més pujar els preus de l'habitatge l'any passat. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

El preu de l’habitatge i el sòl va pujar un 9,6% el 2017.

El Departament d’Estadística ha fet públiques avui per primera vegada les dades de transaccions immobiliàries i de preus de l’habitatge i el sòl.

Les estadístiques mostren que el preu mitjà per metre quadrat es va situar en 1.525 euros. Per parròquies, Andorra la Vella és on va créixer més: un 21,5%, fins a superar els 2.200 euros. Li segueixen Encamp, amb un augment d´un 10,1% i Ordino.

També va augmentar un 11,6% el nombre de transaccions que es van dur a terme. En total se'n van fer 1.907, que és la xifra més elevada des del 2010. Aquest increment, però, contrasta amb la disminució dels béns immobles transmesos, que van ser un 7,2% menys que al 2016. Les transmissions de béns d’obra nova van caure un 67,5%, mentre que la de béns de segona mà es van incrementar en un 21,7%.

Quant al valor total dels béns immobles transmesos, va experimentar una davallada del 10,6% respecte a l’any anterior. Igualment, la superfície construïda transmesa va disminuir en un 55%.

Pel que fa al primer semestre del 2018, el president de l'AGIA, Jordi Galobardas, assenyala que les operacions de compra-venda d'immobles continuen creixent.

Galobardas atribueix aquest increment de les operacions a la sensació de bonança econòmica i a la pujada del preu dels lloguers.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00