Sociedad

Ábalos: "Espanya no pot ser l'organització de salvament marítim d'Europa"

El ministre de Foment descarta portar al Lifeline a Barcelona, com ha ofert Ada Colau. Torra afirma que Catalunya pot acollir "com a mínim a 1.800 refugiats"

Ábalos: "España no puede ser la organización de salvamento marítimo de Europa"

Ábalos: "España no puede ser la organización de salvamento marítimo de Europa"

11:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/001RD010000005092267/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El ministre de Foment i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha defensat que la cimera de la UE sobre migració és la resposta a "la crida d'atenció" que ha fet Espanya en acollir l'Aquarius però descarta portar al Lifeline a Barcelona , com ha ofert Ada Colau. "Espanya està intentant incorporar una visió humanitària, comprensiva amb el drama que viuen aquestes poblacions, una altra cosa és que ens constituïm en l'organització de salvament marítim de tot Europa. Això del Aquarius venia a ser un toc d'atenció a Europa. Tenim ports, si. Barcelona, València, Palma. Però Espanya no pot assumir en solitari aquesta responsabilitat ", ha explicat Ábalos, per al qual" cal desvincular el que pot ser una urgència humanitària, que és el que va caracteritzar la intervenció amb l'Aquarius, de el que és fer front a una qüestió de política migratòria des de la Unió Europea ".

El responsable de Foment ha apostat per afrontar aquesta qüestió "des del realisme i no des de la ingenuïtat" i, en aquest sentit, ha insistit que les "plataformes de desembarcament", és a dir, els centres per a immigrants seran necessaris però " més dignes "que els actuals i controvertits Centres d'Internament d'Estrangers (CIE). "Que les instal·lacions calguin no vol dir que siguin com les que existeixen. Algun tipus de refugi cal proporcionar. Seran necessaris, però han de ser més dignes", ha assenyalat José Luis Ábalos sense especificar com els canviaran.

De la seva banda, El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que 'a Catalunya estem preparats per rebre com a mínim a 1.800 refugiats'.

En un missatge en el seu compte de Twitter, Torra ha indicat: 'Volem acollir. No podem tenir a mil persones a la deriva al Mediterrani. A Catalunya estem preparats per rebre com a mínim a 1.800 refugiats. Obrim les portes davant aquest drama humanitari i demanem que Europa no miri cap a una altra banda'.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00