Última hora

FRANCIA Operación policial en el consulado de Irán en París después de que un hombre amenace con inmolarse

Sociedad

El socialista Joan Sabaté nou subdelegat del govern a Tarragona

L'ex-alcalde de Tortosa i ex-senador del PSC substitueix en el càrrec Jordi Sierra.

Imatge d'arxiu de Joan Sabaté durant una entrevista a Ràdio Ebre- / Ràdio Ebre.

Tortosa

L’ex-alcalde de Tortosa i ex-senador socialista, Joan Sabaté, ha estat nomenat nou subdelegat del govern a Tarragona. Sabaté es presenta com un dels socialistes amb més experiència. Ha estat alcalde de Tortosa entre 1999 i 2007, en plena lluita contra el PLa Hidrològic Nacional i el transvassament de l'Ebre, a més de diputat al Parlament de Catalunya i senador a les Corts Espanyoles.

En declaracions a la CADENA SER, Sabaté ha explicat que ha acceptat el càrrec conscient de les dificultats del moment però també il·lusionat pel canvi que ha suposat l’entrada de Pedro Sánchez al govern: "entenc que ha suposat un alè d'esperança per a molta gent i en aquest sentit estic satisfet de poder col·laborar, modestament, des de la província de Tarragona en aquesta tasca que m'il·lusiona".

Sabatñe ha afegit que governarà per a "tota la província" però que la "meva sensibilitat ebrenca serveixi per millorar la percepció de poca consideració que hem tingut per part d'altres governs".

Fins al seu nomenament, Sabaté ha  exercit com a professor de Geografia i Història a l’Institut Cristòfol Despuig  de Tortosa. Malgrat aquesta activitat professional, no ha deixat mai de participar en política i en l’actualitat és president de l’Agrupació local del PSC de Tortosa. El nom de Sabaté ja sonava des de feia dies donat que la Federació del PSC a les Terres de l’Ebre ha intentat fer valdre que aquest càrrec havia de correspondre a algú del territori ebrenc.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00