Sociedad

Llarena no s'oposa al trasllat dels presos independentistes

El jutge del Suprem contesta a Institucions Penitenciàries sobre les peticions de trasllat dels Jordis, Bassa i Forcadell a presons catalanes i diu que "No hi ha raó processal que condueixi a la custòdia dels processats en cap centre penitenciari concret"

Getty Images

Barcelona

El jutge Pablo Llarena deixa en mans d'Interior el possible trasllat dels presos catalans a presons catalanes, encara que especifica que no troba cap raó processal per oposar-s'hi. En un escrit, l'instructor de la macrocausa contra el Procés contesta a les peticions d'informació de les presons de Soto del Real i Estremera sobre la possibilitat de traslladar a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Carme Forcadell i Dolors Bassa i explica que "no existeix raó processal que condueixi a la custòdia dels processats en cap centre penitenciari concret ", però explicant que lde decisió està subjecta" als criteris penitenciaris "de la Secretària General d'Institucions Penitenciàries.

El magistrat contesta així al requeriment d'informació per part de les presons d'Estremera i Soto després de les peticions dels quatre presos de ser trasldados a presons de Barcelona i Girona.

El magistrat contesta, un cop més, que el trasllat és una cosa que depèn del Ministeri de l'Interior i d'Institucions Penitenciàries, però que ell, a nivell processal, no té cap inconvenient en què es produeixi el trasllat. "No hi ha raó processal que condueixi a la custòdia dels processats en cap centre penitenciari concret", explica un dia després que la sala d'apel·lacions hagi confirmat el processament per rebel·lió de tots els empresonats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00