Sociedad
SOCIETAT

Tarragona acull un vaixell de l'Armada Espanyola en plena celebració dels Jocs

El Ministeri de Defensa assegura que la seva presència servirà per realçar els Jocs Mediterranis. Des de l'organització, per la seva banda, es desvinculen de l'arribada del buc.

Pla aeri del Port de Tarragona. / Port de Tarragona

Tarragona

Avui, en plena recta final dels Jocs Mediterranis, arriba al port de Tarragona el major buc de guerra de l'Armada Espanyola. El vaixell Juan Carlos I farà escala al port tarragoní en motiu de la 18a edició del certamen esportiu, segons el Ministeri de Defensa.

La presència militar va començar al maig amb una exhibició aèria de la Patrulla Águila i va continuar durant la cerimònia d'inauguració de Tarragona 2018 amb paracaigudistes de l'exèrcit. Tot plegat mentre es celebren els que han de ser els Jocs de la Pau, la concòrdia i el diàleg.

La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau qualifica de “vergonyosa” la presència del buc. També es critica la participació de països que asseguren que tenen un índex de pau i de compliment dels drets humans “molt dubtós”. Per tot plegat ha convocat protestes per la presència del buc de l'armada.

La versió de l’organització

El comitè organitzador dels Jocs es desvincula de la presència del buc. Ara bé, el Ministeri de Defensa explica literalment que el motiu de la visita és “realçar l'esdeveniment esportiu”.

Aquesta tarda s’oferirà una recepció a bord per una cinquantena d’autoritats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00