Sociedad

Macrooperació contra la corrupció en més de 20 ajuntaments

La Policia Nacional investiga una xarxa de tripijocs d'adjudicacions fraudulentes de sistemes d'ordenació de trànsit. Moltes detencions s'han fet a Catalunya, origen de la trama

Oriol Bosch ACN

Madrid

Operació policial de la UDEF, la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional contra una xarxa de tripijocs d'adjudicacions fraudulentes de sistemes d'ordenació de trànsit. Segons fonts policials l'operació afecta més d'una vintena d'ajuntaments de tot Espanya, entre ells els de Lleida, Mollet del Vallès i Tiana (Maresme).

L'operació dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i pel Jutjat numero 2 de Badalona.

La Policia Nacional ha practicat diverses detencions a diferents ajuntaments de tot Espanya, es calcula que es pot arribar fins a les 60 detencions, que es van a acompanyar de desenes de registres en consistoris i domicilis particulars.

Segons fonts pròximes a aquesta investigació les adjudicacions en què els detinguts es portaven comissions acabaven en una empresa radicada a Catalunya. Molts dels arrestos han tingut lloc a Catalunya, que és l'origen de la investigació, tot i que l'operació s'estén a altres comunitats d'Espanya com Madrid, Astúries i Castella i Lleó. Es preveuen actuacions a Arroyomolinos, Navalcarnero, Fuenlabrada i municipis de Catalunya, Corunya, Màlaga, Saragossa, Lleó, Astorga, Oviedo, Osca i Terol.

La policia investiga una empresa tecnològica situada a Catalunya i que es diu Aplicacions Gespol S.L, una firma del grup Sacyr.

La majoria dels consistoris investigats són del PP tot i que també hi ha alcaldes d'altres partits. Es calcula que ascendeix a milions d'euros i que el frau es desenvolupa des de fa anys.

Als detinguts se'ls acusa de prevaricació, malversació, falsificació, suborn i delictes contra l'administració.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00