Sociedad

Rosell recorre el tancament “fictici” del seu cas i demana sortir de la presó

La seva defensa diu que la jutgessa Lamela “ha paralitzat” el procediment, de manera que no es poden demanar més proves però tampoc avança a l’espera que arribin dues rogatòries

Sandro Rosell sortint de la Ciutat de la Justícia l'any 2014 / Arxiu ACN

Barcelona

O es dóna trasllat a la Fiscalia per a que acusi i se celebri el judici tan aviat com es pugui, o es deixa en llibertat Rosell i Besolí mentre no arriben complimentades les dues últimes rogatòries que falten. Aquest és el nucli del recurs presentat ahir per la defensa de Rosell exigint la seva llibertat davant del tancament d´una investigació que l´expresident del Barça considera fictícia i que pot allargar la seva estada a la presó.

Segons això, en lloc de “seguir els tràmits legals” i poder fer el judici la jutgessa Camen Lamela ha optat per “paralitzar” el procediment de manera que no es poden demanar més proves però en canvi el procés no avança a l´espera que arribin complimentades dues rogatòries que falten.

En efecte, en l´escrit de 29 de juny de la jutge Lamela per processar Rosell per un delicte de blanqueig de capitals i organització criminal s´hi diu que “en aquest moment s´està pendent de rebre en el jutjat dues comissions rogatòries a Brasil i Suïssa” així com de rebre dos informes policials de la Guardia Civil i de la UDEF amb documentació entregada per Suïssa.

Rosell recorda en aquest seu últim recurs que la darrera comissió rogatòria complimentada procedent de Suïssa va trigar dos anys, enviada el maig de 2016 i rebuda el maig de 2018

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00