Fútbol

Bartomeu preveu que l´explotació del nou Camp Nou reportarà 100 milions

Al Wanda Metropolitano serveixen fins a 8.000 àpats per partit

Imatge generada per ordinador del nou estadi del Barça / EFE

Barcelona

L´abril del 2014, coincidint amb el referèndum de l´Espai Barça, el club va calcular que l´explotació del nou Camp Nou suposaria l´ingrés d´entre 40 i 50 milions, a partir de conceptes com l´ara “l´hospitality”, es a dir la despesa que hi faran els espectadors.

El Barça aquesta xifra l´ha revisat i Bartomeu diu que aquesta partida es doblarà i arribarà els quasi 100 milions anuals, sobre un pressupost que el 2021 es calcula que fregarà els mil milions.

Fonts del club expliquen que també l´Atlético de Madrid preveia inicialment que el Wanda Metropolitano els reportaria entre 25 i 30 milions i finalment l´explotació del nou estadi els ha suposat uns 40 milions.

Fins a 8.000 àpats per partit serveixen al Wanda, i el Barça no descarta que en el seu cas aquesta xifra arribi a 25.000 àpats els dies de partit gran.

El Barça buscarà en el nou Camp Nou allargar l´estada dels espectadors amb una àmplia oferta de restauració amb menús a partir de 20 euros per lligar el futbol amb dinars o sopars en el mateix estadi.

Els ingressos per l´explotació de l´estadi s´han de multiplicar amb una cultura de nou ús, diferent de l´actual, diuen, on per exemple l´impacte d´un abonat de tercera graderia pot estar al voltant dels 6 euros, que és el resultat de dividir la quota de 177 euros per temporada per 30 partits.

També en el cas de la nova gama de “ticketing” el Barça espera fer un salt endavant que ja es dona en altres grans estadis per incloure, per exemple, “packs” de dos partits que es puguin acompanyar amb serveis addicionals i amb cost d´uns 300 euros per pack.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00