Deportes

"A Estats Units el futbol no és un esport tan masclista com a Europa"

Collin Martin, jugador de la Major League Soccer i internacional amb els Estats Units, va aprofitar el pride Day per fer pública la seva homexualitat.

INSTAGRAM

Barcelona

Fa uns dies es va donar una notícia poc habitual en el món del futbol. El jugador de la Major League Soccer i internacional amb els Estats Units, Collin Martin, va aprofitar el Pride Day per fer pública la seva condició sexual. A través d'una fotografia penjada a Instagram acompanyada d'un text, el futbolista va agrair a la seva família i als seus companys el suport i els ànims que li havien donat per donar el pas de fer-ho públic.

Joan Miró, expresident de l'Asociación Deportiva Ibérica LGTBI+, explica que "és molt positiu que un jugador en actiu hagi sortit de l'armari independentment que sigui als Estats Units o a Europa, ja que demostra que els jugadors de futbol poden ser gays o heterosexuals". Miró també parla d'absència d'escenaris que no discriminin aquest col.lectiu i destaca que "a Europa encara no s'han donat els mecanismes suficients pel que fa a l'entorn, el vestidor, els arbitres i els entrenadors". El futbol és un dels esports més masclistes que trobem i bona prova d'això és que en esports com el waterpolo o la natació són més permeables. En esports d'equip "no tenim cap cas de gairebé cap jugador que pugi marcar un camí a seguir per aquells que vulguin sortir de l'armari" explica Joan Miró.

Un altre factor que influeix, segons Miró, és l'homofòbia interna, que succeïx quan el mateix esportista no s'atreveix per por de posar en risc allò que tant li ha costat d'aconseguir. Elements com ser seleccionat per un campionat o perdre els patrocinadors són elements que poden influir en el moment de fer publica l'orientació sexual. "És una feina a molt llarg termini, però és una decisió molt personal" explica l'expresident de l'Asociación Deportiva Ibérica. Una dada significativa és que en els JJ.OO de Londres, vint atletes van declarar la seva homosexualitat, i quatre anys més tard, a Rio van ser 43. Preguntat per això, Miró afirma que "és el camí a seguir però que cal no oblidar que son 4.000-5.000 atletes totals que competeixen en un esdeveniment així".

L'anunci de Collin Martin és una bona notícia pel món del futbol, però encara queda molta feina per fer sobretot a Europa, on l'esport en general és molt masclista.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00